​Положення про конфіденційність

Це Положення про конфіденційність розроблене Товариством з обмеженою відповідальністю «ТМ3933» місце знаходження та поштова адреса 7400, Київська обл., м. Бровари, вул., Фельдмана 20. Телефон: +38 067 323-39-33. Email: info@taxioma.com.ua (надалі за текстом -“Ми), яке є володільцем персональних даних у розумінні Закону України “Про захист персональних даних” від 1 червня 2010 року № 2297-VI (надалі- Закон) та регулюється цим Законом.

Ми приділяємо велику увагу конфіденційності Ваших даних. Скориставшись нашими послугами, Ви надали нам довіру, і ми це цінуємо. Ми докладаємо максимум зусиль, щоб зберегти Ваші персональні дані в безпеці.

Це Положення про конфіденційність поширюється на всі види персональних даних, які ми обробляємо через Веб-сайт: https://taxioma.com.ua/ (надалі- Веб-сайт), додаток для мобільних пристроїв “Taxioma” для iOS, Android (надалі– Мобільні додатки), а також через інші джерела, зазначені нижче в цьому Положенні про конфіденційність.

Ви надаєте згоду на дотримання положень цієї Політики конфіденційності під час реєстрації на Веб-сайті або Мобільних додатках. Якщо Ви не погоджуєтесь із цією Політикою конфіденційності, Ви не можете користуватися Мобільними додатками або Веб-сайтом.

Ми можемо час від часу доповнювати або будь-яким іншим чином змінювати Положення про конфіденційність без попереднього повідомлення. Ви цим надаєте свою згоду на внесення змін до Положення про конфіденційність без отримання будь-якого спеціального підтвердження з Вашого боку. Рекомендуємо регулярно перевіряти цю сторінку, щоб залишатися в курсі останніх змін.

Це Положення про конфіденційність складено українською мовою, однак надається для ознайомлення російською та англійською мовами. У разі невідповідності між умовами цього документа українською мовою та його перекладами російською та англійською мовами, юридичну силу має версія документа українською мовою.

Які персональні дані ми обробляємо?

Користувачі Веб-сайту http://www.taxioma.com.ua/ та Мобільного додатку “Taxioma”

Ми обробляємо персональні дані, які Ви надаєте нам: ім’я, електронна адреса, номер телефону, місто, як при заповненні реєстраційної форми у Мобільному додатку, так і при заповненні свого профілю. Ми можемо обробляти Ваші дані, коли Ви реєструєтесь через Facebook, Google plus.

Ми обробляємо Ваші дані також у випадках, коли Вам необхідно зв’язатися з нашою службою підтримки клієнтів або звернутися до нас через інші канали (наприклад, через соціальні мережі).

Є й інші випадки, коли Ви надаєте нам дані. Ви можете створити обліковий запис (акаунт), який дозволяє зберігати персональні налаштування, переглядати попередні замовлення, планувати майбутні замовлення і керувати поточними.

Ви можете брати участь у рекламних акціях чи розіграшах – в такому випадку Ви також будете надавати нам свої персональні дані. Окрім того, Ви можете надсилати нам відгуки про Веб-сайт та Мобільний додаток, ділитися своєю думкою або звертатися за допомогою щодо користування Веб-сайтом чи Мобільним додатком.

З метою страхування Вашого життя та здоров’я під час перевезення та отримання страхового відшкодування, Ви передаєте нам свої персональні дані: прізвище, ім’я та по-батькові, номер телефону, дата народження, серія та номер паспорту, реєстраційний номер облікової картки платника податків та інші відомості, які можуть вимагатися страховою компанією.

Персональні дані, які ми обробляємо автоматично

Ми можемо автоматично обробляти певні дані, серед яких Ваша IP-адреса, дата і час, коли Ви користувалися нашими послугами, інформація про апаратне і програмне забезпечення, а також інтернет-браузер, який Ви використовуєте, а крім того, інформація про операційну систему Вашого комп’ютера чи мобільного пристрою, наприклад, версії додатків та налаштування мови. Ми можемо також збирати інформацію про натискання і сторінки, які ми Вам показували.

Якщо Ви використовуєте мобільний пристрій, ми також можемо отримувати дані, що ідентифікують цей пристрій, його налаштування і характеристики, дані місця розташування, збої в роботі програми, інші системні операції та Ваші рекламні ідентифікатори. Коли Ви здійснюєте замовлення через Веб-сайт або Мобільний додаток, наша система фіксує, за допомогою яких засобів і через які сайти воно було здійснене або з яких сайтів ви перейшли на Веб-сайт або до Мобільних додатків.

Наші Мобільні додатки можуть отримувати доступ до різноманітних служб та даних Вашого мобільного пристрою: до адресної книги (контакти), місцезнаходження та зовнішніх пристроїв зберігання даних (карти пам’яті). У будь-якому випадку, такий доступ не надається без Вашої згоди на це.

Персональні дані інших осіб, які Ви надаєте нам

Користувачі Веб-сайту http://www.taxioma.com.ua/ та Мобільного додатку “Taxioma”

Звичайно, Ви можете робити замовлення не тільки для себе. Ви можете замовити послугу перевезення для будь-якої особи, надавши нам її номер телефону. Однак, з цього приводу ми повинні зазначити, що Ви відповідальні за те, щоб особа, персональні дані якої Ви надали, знала, що Ви це зробили, зрозуміла та погодилася з тим, яким чином ми використовуємо її персональні дані (як це зазначено в даному Положенні про конфіденційність).

Інформація, отримана з інших джерел

Ця інформація може включати відгуки користувачів, такі як оцінки або компліменти, інформацію користувачів чи інших осіб, які надають інформацію у зв’язку з претензіями чи суперечками, інформацію від страхових постачальників, постачальників фінансових послуг та від загальнодоступних джерел. Ми можемо об’єднати інформацію, зібрану з цих джерел з іншою інформацією, що є у нашому розпорядженні.

Для чого ми обробляємо Ваші персональні дані?

Ми обробляємо Ваші Персональні дані з різною метою. Ваші персональні дані можуть бути використані, зокрема, таким чином:

– Розміщення замовлень: ми використовуємо Ваші персональні дані для розміщення замовлень на перевезення за допомогою Мобільного додатку та для передачі Ваших персональних даних Партнерам з метою виконання Партнерами відповідних замовлень.

– Служба підтримки клієнтів: ми забезпечуємо цілодобову підтримку клієнтів. Володіючи Вашими персональними даними, команда служби підтримки може допомогти Вам із замовленнями та відповісти на пов’язані з ними запитання, а також будь-які інші запитання.

– Обліковий запис (акаунт): користувачі можуть створити акаунт в Мобільному додатку. Ми використовуємо інформацію, яку Ви нам надаєте, щоб керувати акаунтом.

– Маркетинг: ми також використовуємо Ваші персональні дані (номер телефону та адресу електронної пошти) для розсилки інформації, листів з новинами, рекламних та промо матеріалів. Якщо Ви будете брати участь в рекламних акціях, відповідна інформація буде використана для керування цими акціями. Ми також розміщуємо інформацію, листи з новинами, рекламні та промо матеріали в Мобільному додатку та на Веб-сайті.

– Спілкування з Вами: ми можемо звертатися до вас і з інших питань електронною поштою, по телефону та через електронні повідомлення, в залежності від типу контактної інформації, якою Ви з нами поділилися. Ми також докладаємо всіх зусиль для опрацювання всіх запитів, які Ви нам відправляєте.

– Відстеження дзвінків: коли Ви телефонуєте в службу підтримки ми використовуємо автоматичну систему визначення номеру, щоб ідентифікувати Ваш номер телефону з Вашим замовленням – це допоможе і Вам, і нам зекономити час. Розмови з працівниками служби підтримки можуть прослуховуватися в режимі реального часу або записуватися з метою контролю якості надання послуг та подальшого навчання нашої команди. Записи зберігаються протягом обмеженого періоду часу і видаляються автоматично, крім випадків, коли ми вважатимемо за потрібне зберегти їх на більш тривалий період (за умови необхідності, в тому числі з метою розслідування випадків, що пов’язані з порушенням законодавства). Всі записи телефонних розмов будуть використовуватися відповідно до цього Положення про конфіденційність.

– Використання служб Вашого мобільного пристрою: Мобільний додаток може отримувати доступ до різноманітних служб та даних Вашого мобільного пристрою: до адресної книги (контакти), місцезнаходження та зовнішніх пристроїв зберігання даних (карти пам’яті). Доступ до служб Вашого мобільного пристрою можливий лише у випадку надання Вашої окремої згоди.

  • Розділ «Адресна книга (контакти)»: доступ до цього розділу потрібен, щоб Ви могли зробити замовлення для будь-якої іншої особи, шляхом надання нам її номеру телефону з Вашої адресної книги. Ми не передаємо дані адресної книги третім особам, окрім передачі Партнеру номеру телефона особи, перевезення якої замовлено, з метою виконання замовлення для цієї особи, та не використовуємо їх іншим чином, ніж у зв’язку з використанням Мобільного додатку як передбачено цим Положенням.
  • Розділ «Місцезнаходження»: ми отримуємо доступ до Вашого місцезнаходження з метою забезпечення якості надання послуг, зокрема демонстрації місцезнаходження автомобіля, який буде виконувати Ваше замовлення. Ми не передаємо ці дані третім особам.
  • Розділ «Запис на карту пам’яті»: ми можемо записувати на карту пам’яті Вашого телефону деякі технічні тимчасові дані (кеш), пов’язані з Вашим замовленнями. Ми не передаємо ці дані третім особам та не використовуємо їх іншим чином, ніж для забезпечення безперебійного функціонування Мобільного додатку.

– Страхування Вашого життя та здоров’я під час перевезення: Ми передаємо отримані від Вас персональні дані страховій компанії з метою страхування Вашого життя та здоров’я під час перевезення, в тому числі для передачі персональних даних іноземним суб’єктам відносин, пов’язаних із персональними даними, з метою виконання вимог законодавства, договору страхування життя та здоров’я, інших договорів, в тому числі перестрахування, реалізації прав, наданих страховій компанії законодавством або договором та забезпечення реалізації податкових відносин та відносин у сферах бухгалтерського обліку, аудиту, фінансових послуг та послуг асистансу, реклами, маркетингових та актуальних досліджень, оцінки якості сервісу страхової компанії.

– Юридичні цілі: В деяких випадках ми можемо використовувати Ваші персональні дані для обробки та передачі їх компетентним органам згідно чинного законодавства України.

В який спосіб ми передаємо Ваші персональні дані третім особам?

За певних обставин ми передаємо Ваші персональні дані третім особам.

– Розміщення замовлень: ми передаємо Ваші персональні дані Партнерам з метою виконання Партнерами Ваших замовлень.

– Треті сторони, що постачають послуги: ми можемо використовувати послуги третіх сторін для обробки Ваших персональних даних від нашого імені. Ця обробка відбувається з різними цілями, наприклад, для розсилки інформації та рекламних матеріалів. Незалежні постачальники послуг погоджуються з обов’язковим дотриманням конфіденційності і не мають права використовувати Ваші персональні дані для інших цілей. Ми не передаємо Ваші персональні дані третім особам для розсилки інформації та рекламних матеріалів.

– Компетентні органи: ми передаємо персональні дані в правоохоронні, податкові, фіскальні та інші компетентні органи в тому обсязі, в якому це вимагає чинне законодавство України або якщо це є необхідним для запобігання, виявлення або припинення злочинних дій і шахрайства. Окрім цього, персональні дані можуть бути передані компетентним органам для захисту наших прав або власності.

– Cтрахові компанії: шляхом підписання відповідних додатків до договору зі страховою компанією ми передаємо Ваші персональні дані в тому обсязі, в якому це необхідно для страхування Вашого життя та здоров’я під час перевезення.

– Фінансові компанії: ми передаємо Вашу історію поїздок, інформацію по замовленню з переліком персональних даних, зазначених Вами під час реєстрації на Веб-сайті http://www.taxioma.com.ua/ та Мобільному додатку “Taxioma”, дату Вашої реєстрації на відповідні запити фінансових компаній – постачальників фінансових послуг з метою підтвердження здійснених Вами поїздок.

– Пошук залишених у автомобілі речей: на письмовий чи усний запит Користувачів Веб-сайту http://www.taxioma.com.ua/ та Мобільного додатку “Taxioma” ми передаємо водіям-партнерам, які виконували замовлення  Ваше ім’я та номер телефону з метою сприяння у поверненні їм особистих речей, залишених в автомобілі під час перевезення.

Навіщо ми отримуємо Вашу згоду та як її можна відкликати?

Приймаючи умови цього Положення про конфіденційність під час реєстрації або при здійсненні замовлення, Ви надаєте згоду на збір, використання та обробку нами своїх персональних даних і підтверджуєте, що, даючи таку згоду, ви дієте за своєю волею і в своїх інтересах. Згода на обробку персональних даних надається Вами для здійснення будь-яких дій щодо персональних даних, які необхідні для досягнення вищевказаних цілей, включаючи, але не обмежуючись: збір, систематизацію, накопичення, зберігання, адаптування, уточнення (оновлення, зміна), використання, поширення (в тому числі шляхом реалізації або передачі), транскордонної передачі, знеособлення, блокування, знищення, а також здійснення будь-яких інших дій з персональними даними відповідно до чинного законодавства України. При обробці персональних даних ми не обмежені у застосуванні способів їх обробки. Обробка персональних даних здійснюється з використанням засобів автоматизації.

Вищевказана згода є письмовим повідомленням суб’єкта персональних даних про те, що він включається в базу користувачів Веб-сайта та Мобільних додатків в день реєстрації на Веб-сайті та Мобільних додатках.

Наступні види персональних даних можуть оброблятися лише на підставі Вашої окремої згоди: місцезнаходження, адресна книга (контакти), запис на карту пам’яті. Ви можете будь-коли відкликати цю згоду. Якщо Ви відкликали згоду, Ви не зможете користуватися будь-якими послугами чи функціями, які вимагають обробки персональних даних, які ми зібрали або використали на підставі окремої згоди.

Ви можете відкликати свою згоду на обробку будь-яких персональних даних, а також на страхування свого життя та здоров’я під час перевезення, відправивши відповідне повідомлення на електронну адресу: info@taxioma.com.ua. Будь ласка, вкажіть “Відкликання згоди” у темі Вашого повідомлення, щоб прискорити нашу відповідь.

Оскільки деякі персональні дані, необхідні для надання сервісу Taxioma, Ваш обліковий запис буде видалено після відкликання згоди на обробку цих персональних даних.

Персональні дані Користувачів Веб-сайту http://www.taxioma.com.ua/ та Мобільного додатку “Taxioma”, без яких неможливо надання сервісу Taxioma:

– номер телефону у разі здійснення замовлення через Мобільний додаток, Веб-сайт.

У разі відкликання згоди на обробку інших персональних даних, Ваш обліковий запис залишається активним. Ми завжди будемо намагатися ідентифікувати запит, щоб переконатися, що він надійде від власника облікового запису. Якщо ми не зможемо успішно ідентифікувати запит, ми не зможемо здійснити відкликання згоди.

Як Ви можете контролювати персональні дані, які нам надали?

У Вас завжди є право переглянути свої персональні дані, які ми зберігаємо. Ви можете надіслати запит щодо персональних даних, відправивши нам листа електронною поштою за наступною адресою: info@taxioma.com.ua. Зазначте в темі листа “Запит на отримання персональних даних”, щоб прискорити процес.

Ви також можете зв’язатися з нами, якщо вважаєте, що ми володіємо неправильною інформацією про вас, що ми більше не маємо права використовувати Ваші персональні дані або якщо у Вас є інші питання щодо використання ваших персональних даних чи щодо цього Положення про конфіденційність. Ви можете видалити свій обліковий запис в будь-який момент, увійшовши в нього і обравши видалення облікового запису.

Строки зберігання персональних даних

Користувачі Веб-сайту http://www.taxioma.com.ua/ та Мобільного додатку “Taxioma”.

Ваші персональні дані зберігаються протягом періоду, поки у Вас є активний обліковий запис (акаунт). Якщо Ваш акаунт видалений, персональні дані будуть також видалені з бази даних, за винятком випадків, коли ці дані потрібні для досягнення юридичних, маркетингових цілей та запобігання шахрайству. Персональні дані, необхідні для вищевказаних цілей, будуть зберігатися протягом 7 років. Після закінчення вищевказаного терміну ми анонімізуємо Ваші персональні дані, щоб вони більше не могли бути пов’язані з Вами особисто. В цьому випадку ми зможемо використовувати цю інформацію для таргетингу рекламних та/або інформаційних матеріалів, зі статистичною, або іншою метою без подальшого інформування Вас, оскільки така інформація перестане бути персональними даними.

Видалення Мобільного додатку на Вашому пристрої не призводить до видалення Ваших персональних даних.

Як ми захищаємо Ваші персональні дані?

Ми знаємо, що безпека важлива для наших користувачів, і ми піклуємось про безпеку Вашої інформації. Ми підтримуємо технічні, фізичні та адміністративні заходи безпеки для захисту Ваших персональних даних від втрати, неправильного використання, несанкціонованого доступу, розголошення або зміни. Деякі заходи, що ми використовуємо, включають міжмережеві засоби захисту, шифрування даних, контроль фізичного доступу до наших центрів обробки даних та засоби контролю доступу до інформації. Тільки авторизований персонал має право доступу до персональних даних під час їх роботи. Нам також потрібна Ваша допомога: саме Ви зобов’язані переконатися, що Ваша персональна інформація є точною та що Ваш пароль та інформація про реєстрацію облікового запису є безпечними і не надається стороннім особам.

Якщо при здійсненні замовлення на перевезення через Мобільний додаток «Taxioma» Ви розраховуєтесь банківською картою, Ви автоматично переходите на сайт відповідного постачальника фінансових послуг та водите Ваші персональні дані та дані банківської карти безпосередньо на сайті цього постачальника фінансових послуг. Веб-сайт чи Мобільні додатки не збирають жодних даних щодо Ваших банківських карток.

Як ми відносимося до персональних даних дітей?

Ми твердо віримо в захист конфіденційності персональних даних дітей. Відповідно до цього переконання, ми свідомо не збираємо та не зберігаємо персональні дані осіб, молодше 18 років, Веб-сайт та Мобільні додатки не призначені для використання особами, молодше 18 років. Якщо Вам не виповнилося 18 років, будь ласка, не використовуйте та не отримуйте доступ до Веб-сайту або Мобільних додатків будь-коли та будь-яким способом.

Файли cookie

Ми можемо використовувати файли cookie, веб-маяки, теги, скрипти, локальні спільні об’єкти, такі як HTML5, та рекламні ідентифікатори (включаючи мобільні ідентифікатори, такі як Apple’s IDFA або Google’s Advertising ID) і подібні технології (“Cookies”) у зв’язку з використанням Веб-сайтів або Мобільних додатків для певних цілей: Ваша аутентифікація, запам’ятовування Ваших налаштувань та інших цілей, вказаних нижче.

Файл cookie – це невеликий фрагмент даних, який надсилається в браузер на Вашому комп’ютері або мобільному пристрої. Файли cookie, що належать Веб-сайтам чи Мобільним додаткам, є основними. Файли cookie, які ми дозволяємо іншим організаціям відправляти через Веб-сайти, називаються “додаткові файли cookie”.

Крім того, розрізняють файли сookie сеансу і постійні. Файли cookie сеансу діють до тих пір, поки Ви не закриєте браузер або Мобільний додаток. У постійних файлів сookie більш тривалий термін дії: вони не видаляються автоматично при закритті браузера.

“Software Development Kits” (SDKs) функціонують як пікселі та файли cookie, але працюють у середовищі мобільних додатків, де пікселі та файли cookie не завжди можуть функціонувати. Розробник основної програми може встановлювати фрагменти коду (SDK) від партнерів у додатку і тим самим дозволяти партнеру збирати певну інформацію про взаємодію користувача з програмою та інформацію про пристрої користувача та інформацію про мережу.

Файли cookie використовуються в різних цілях. Вони допомагають розпізнавати Вас як одного і того ж користувача на різних сторінках Веб-сайту чи при користуванні Мобільними додатками.

Веб-сайти і Мобільні додатки використовують файли cookie в різних цілях:

  • Технічні файли cookie: ми хочемо, щоб наші користувачі могли користуватися сучасними, зручними сайтами і додатками, які автоматично пристосовуються до їхніх потреб. Ми використовуємо технічні файли cookie, щоб Веб-сайт правильно відображався і працюв без помилок, а також щоб ви могли створити акаунт, входити в нього та керувати своїми замовленнями. Технічні файли cookie необхідні для того, щоб забезпечити безпомилкову роботу Веб-сайтів і Мобільних додатків.
  • Функціональні файли cookie: вони необхідні для того, щоб запам’ятовувати ваші вподобання і допомагати Вам ефективно користуватися Веб-сайтом і Мобільними додатками. Ми можемо використовувати їх для того, щоб запам’ятати Ваші дані і позбавити Вас необхідності кожного разу вводити ім’я користувача і пароль. При цьому Ваш пароль завжди буде зашифрований. Функціональні файли cookie не обов’язкові для роботи сервісу Taxioma, але вони роблять Веб-сайти та Мобільні додатки більш функціональним і зручним у користуванні.
  • Аналітичні файли cookie: вони необхідні для того, щоб дізнатися в який спосіб відвідувачі використовують Веб-сайт чи Мобільні додатки. Ми можемо зрозуміти наскільки добре працюють різні функції, оптимізувати роботу Веб-сайтів і Мобільних додатків, аналізувати рекламу і комунікації. Аналітичні файли cookie допомагають нам упевнитися, що Веб-сайт і Мобільні додатки цікаві і корисні для користувачів.
  • Маркетингові файли cookie: ми використовуємо ці файли для передачі інформації, листів з новинами, рекламних та промо матеріалів або для виконання рекламних кампаній. Наприклад, ми можемо покладатися на інформацію, отриману за допомогою цих файлів cookie, для передачі Вам інформації, листів з новинами, рекламних та промо матеріалів, які можуть бути цікавими для Вас.

Це також означає, що ми можемо використовувати дані про те, як ви взаємодієте з Веб-сайтом, зокрема, кількість натискань на сторінці, руху мишки і прокручування, пошукові слова й інший текст, який ви вводите в різні поля.

Для користувачів Мобільного додатку “Taxioma” за допомогою операційної системи мобільного пристрою Ви можете обрати, чи дозволяєте Ви використовувати файли cookie або чи будете ділитися з нами або нашими постачальниками рекламних послуг Вашим рекламним ідентифікатором.

Якщо Ви не бажаєте, щоб Ваші персональні дані були зібрані за допомогою сookies на Веб-сайті, Ви можете деактивувати файли cookie, налаштувавши настройки Вашого інтернет-браузера, щоб вимкнути, блокувати або деактивувати файли cookie, видаливши історію перегляду та очистивши кеш з Вашого інтернет-браузера. Ви також можете обмежити обмін деякими з цих даних за допомогою налаштувань мобільного пристрою.

Як з нами зв’язатися?​

Питання, коментарі та запити щодо Положення про конфіденційність вітаються та направляються в нашу службу підтримки клієнтів за номером +380 (67) 323 39 33  або на адресу електронної пошти: info@taxioma.com.ua. Якщо Ви вважаєте, що ми порушили Положення про конфіденційність, звертайтеся до нас та повідомте, що саме було порушено даним Положенням про конфіденційність. Ми оперативно розслідуємо Вашу скаргу.

Оновлена версія діє з 30.05. 2020 року

Догори